Rambam ontmaskert nu garagehouders

Na het in het hemd zetten van Rob Geus, het ontmaskeren van laptopmonteurs en het aantonen van het bestaan van een glazenwassersmaffia, pakken de makers van Rambam vanavond garagehouders aan. Dat heeft Lars Gierveld van Rambam aangekondigd op 100% NL. Rambam ging met een geprepareerde auto langs garages. “Wij hebben een kabeltje uit het motorblok getrokken. Iedereen die de motorkap opendoet, zou direct zien dat die kabel gewoon terug gedrukt moet worden.”

Volgens Gierveld kon iedere garage het weten. “Wij hebben dat door een APK-gekeurde kunnen doen en die zegt: ‘Iedere monteur ziet dit.’”

De verschillen tussen de garages waren zo enorm, stelt hij. “Bij de ene garage zeggen ze: ‘Ik heb gewoon het kabeltje erin gedrukt en je krijgt geen rekening.’ De andere garage heeft het over stroomstoringen, doormetingen, opsporen en uittesten. Dat zie je dan ook terug in de rekening.”

Bij de grootste leugenaars gingen de makers van Rambam weer eens langs. “Daar zijn we naar terug gegaan om ook wat fantasieverhaaltjes bij hen los te laten. Dat was wel heel leuk.”

Rambam is om 22.00 uur te zien op NPO 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen