Minister Dijsselbloem kan lachen om Cojones

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën kon donderdagavond in De Wereld Draait Door best lachen om de ‘spitt battle’ van het satirische VARA-programma Cojones. Dat was te zien op NPO 1. Cojones liet Dijsselbloem ‘battlen’ met de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. DWDD-host Matthijs van Nieuwkerk schotelde hem het fragment voor en vroeg of hij het al had gezien. “Jazeker“, antwoordde hij. “Mijn zussen zeggen dat het fantastisch gedaan is, ha ha.” 

Dijsselbloem heeft de afgelopen weken als Eurogroepvoorzitter veel te maken gehad met de Grieken. Een persconferentie waarop hij iets influistert in het oor van Varoufakis, hield de gemoederen lange tijd bezig. “Ik was niet heel blij inderdaad”, onthulde Dijsselbloem in DWDD.

Ik zei twee zinnen. Het tweede zinnetje was: ‘Dit was niet handig.’ Het eerste zinnetje ging inderdaad over de trojka, maar ik weet niet meer precies of het was: ‘You killed the trojka.’

Het interview van De Wereld Draait Door met Dijsselbloem heeft het nieuws gehaald. Vooral Dijsselbloems uitspraak dat Griekenland blufpoker speelt, doet het goed.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen