Marianne Weber: ‘Pierre Kartner is knettergek’

Marianne Weber begrijpt helemaal niets van Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. Dat vertelt de zangeres in de Weekend. Kartner schreef het liedje Sha-La-Lie waarmee Sieneke Peters in 2010 naar het Eurovisie Songfestival ging, maar stuit sindsdien steeds op haar ‘ontdekker’ Marianne Weber als hij een nieuw liedje aan Sieneke wil presenteren. Hij beschuldigt Weber ervan dat ze Sieneke bij hem weghoudt. “Hoe hij er bij komt? Echt geen idee. Die man is knettergek“, reageert ze. 

Weber vindt het jammer dat ze zo over Kartner moet praten. “Hij is wel een icoon in Nederland, hij heeft heel veel betekend voor het Nederlandse lied en hij is een fatsoenlijk mens. Ik zou zeggen, schrijf alsjeblieft heel veel mooie liedjes voor Sieneke, dat komt haar alleen maar ten goede.

Ze kan echter niets garanderen. “Ze bepaalt het toch echt allemaal zelf, ze is een sterke persoonlijkheid en ze weet heel goed wat ze wel en niet wil.

Het Songfestival-liedje van Sieneke werd in Nederland behoorlijk bespot. Het was ook geen succes op het Europese muziekpodium.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen