‘Journalistiekbaas EO is type dat vieze filmpjes kijkt’

Foto: RTLMarianne Zwagerman, mediacriticus en mede-oprichtster van PowNed, is niet onder de indruk van EO’s journalistiekbaas Hans van der Linden. Dat heeft ze laten weten op Radio 1. Zwagerman vindt dat de journalistieke EO-programma’s onder leiding van Van der Linden de verkeerde kant op gaan. “Ik denk dat die man al lang een reaguurder op Geenstijl was, zo’n stiekeme die dan op kantoor naar vieze filmpjes kijkt en zo. Hij maakt nu een soort PowNed-achtige programma’s.

De EO heeft veel kritiek gekregen op de aflevering van Dit Is De Dag Reportage, waarvoor het dorp Oude Pekela een half jaar lang werd gevolgd. “Ik weet nog steeds niet waarom dat dorp nou zo enorm slecht scoort, ook qua criminaliteit. Het was een soort Man Bijt Hond-achtig programma, wat je in één of twee dagen had kunnen maken.”

Het was een slecht programma, vindt Zwagerman. “De vragen waarvoor ze op pad zijn gestuurd, zijn totaal niet beantwoord. Daarmee past het in een nieuwe lijn die de EO ingezet lijkt te hebben.”

De EO maakt sensatiejournalistiek, vindt ze. “Ze hebben Danny Ghosen en Jojanneke weggehaald bij PowNed, dan had je nog het ‘Rot Op’-programma en in het eerste seizoen van Arena vlogen ze echt de bocht uit met Jörgen Raymann.”

Die persberichten ook van de EO… Tina Nijkamp, de voormalig directeur van SBS, zei laatst op Twitter: ‘SBS stuurde vroeger dat soort persberichten.’ Heel vet aangezet en heel erg op sensatie. Er is bij de EO echt iets heel raars aan de hand.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen