‘EO heeft obsessie voor seksualiteit’

Radio 4-ster Margriet Vroomans heeft het idee dat de EO een obsessie heeft voor seksualiteit. Dat heeft ze laten weten op Radio 1. De EO kwam onlangs in het nieuws met een verhaal over Thony (19), die door god uit de gayscene is gehaald. “Wat heeft de EO toch met seksualiteit, vraag ik mij wel eens af. Ik heb wel eens het gevoel dat er altijd verhalen over homo’s, hoeren, kindermisbruik en weet ik veel wat zijn. Op één of andere manier vind ik de EO daar heel erg op gefocust. Hoe komt dat?“, zegt ze.

Vroomans vraagt zich af waarom de EO het interview met Thony heeft gepubliceerd. “Soms denk ik: weer zo’n soort verhaal. Dat komt weer bij de EO vandaan. Ik vraag mij dan af wat hun preoccupatie is met dit onderwerp.

In het interview wordt de gayscene weggezet als een hedonistische orgie, waar Thony niets meer mee te maken wilde hebben. “Ik kan me dat voorstellen als dat je eerste ervaringen met homoseksualiteit zijn. Ik sluit helemaal niet uit dat deze jongen na verloop van tijd daar toch nog op terugkomt.”

De EO heeft laten weten dat het de omroep spijt als mensen beledigd zijn door het interview. Vroomans: “Het stond erg zuinig op de site. ‘Mocht u zich hierdoor gekwetst voelen, dan spijt ons dat.’”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen