Bridget: ‘Ongelovigheid geen bezwaar voor Passion’

Bridget Maasland vindt het feit dat ze niet gelovig is geen bezwaar voor haar medewerking aan de EO/KRO-show The Passion. Dat heeft de presentatrice laten weten op 3FM. Maasland is in april de verslaggeefster van het jaarlijkse tv-spektakel. “Ik geloof niet zo zeer dat er één god is. Maar ik vind het nog steeds iets onaantastbaars, omdat ik nog niet begrijp wat het dan wel moet zijn. Ik vind het wel een heel mooi verhaal. Ik heb de kinderbijbel toen ik jong was, heel vaak gelezen“, geeft ze aan.

Maasland ziet de bijbel wel echt als fictie. “Ik word er altijd wel door getriggerd dat er blijkbaar mooie verhalen zijn bedacht – in mijn optiek dan – en door de jaren heen ook nog eens zijn aangepast en veranderd. Er zal wel een kern van waarheid in zitten, want verhalen komen niet zomaar.”

Dat ze als ongelovige deel uitmaakt van een religieus tv-spektakel, is volgens Maasland geen punt. “Ik ben verslaggever. Het is niet zo dat ik gelovig hoef te zijn, toch? En ik hoef ook niet te zingen, dus het kan. Dit is het meest dichtbij wat ik ooit zal komen bij een musical.”

Het is fantastisch. Ik kijk elk jaar en het is een fantastisch spektakel. Het is ook voor zo’n stad waanzinnig, er staan grote namen in en er zijn altijd kippenvelmomenten. Waanzinnig. Een megaproductie.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen