Trijntje Oosterhuis in eerste halve finale Songfestival

Trijntje Oosterhuis mag haar liedje Walk Along zingen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze komt als vierde aan de beurt in de muziekshow op 19 mei. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. Songfestival-kenner Maurice Wijnen is positief gestemd over de loting. Hij denkt dat de landen goed verdeeld zijn. “Trijntje heeft in semi-final geen last van sterke landen als Azerbeidzjan, Ierland, Zweden en Noorwegen. Kortom, loting had veel slechter gekund“, zegt de showbizzkenner.

Toch ziet Wijnen ook dat Oosterhuis het podium moet delen met ‘traditioneel sterke landen Denemarken, Rusland, Ierland en Servië’.

Collega-kenner Cornald Maas benadrukt dat aan de eerste halve finale zestien landen meedoen, met veel Oost-Europa en België. Maar, zo zegt hij: “In de tweede 17 landen, met daarin zowat heel Scandinavië.

Het liedje Walk Along is geschreven door Anouk.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen