‘Sipke Jan Bousema doet aan bangmakerij’

Sipke Jan Bousema, bekend van tv, doet aan bangmakerij. Dat stelt Marc van der Linden, de royalty-expert van RTL Boulevard, op Twitter. Voor het oog van 2 miljoen kijkers uitte Bousema maandag in Radar felle kritiek op Facebook. “Maar Sipke Jan Bousema, als je zoveel problemen hebt met Facebook, waarom stop je er dan niet gewoon mee?“, aldus Van der Linden. “Jij en Willem werken mee aan bangmakerij en promoten daarnaast een eigen app, dus geheel belangeloos is het niet.

Bousema en zijn compagnon hebben een app gemaakt om je foto’s op Facebook te watermerken. Toen ze die app bespraken 0p BNR Nieuwsradio, besloot Facebook de app te blokkeren en reeds door gebruikers gewatermerkte foto’s te verwijderen.

De aanleiding voor Bousema’s app zijn de nieuwe voorwaarden van Facebook die op 1 februari ingaan. “Ze hebben recht op je foto’s, zien alles wat je doet en waar je naar toe gaat. Toen dacht ik: dit is niet goed“, vertelt hij.

Volgens Bousema is Facebook ‘ooit begonnen als een leuke app’. “Maar zo langzaam aan sluipt er steeds meer in.

Van der Linden vindt dat Bousema aan bangmakerij doet, omdat Facebook volgens hem niet zo veel kan met foto’s van gebruikers als hij beweert. “Jullie vergeten dat Nederlands recht boven Facebook-regels gaat. Dus het is drukte om niks.

Facebook heeft aan Radar laten weten toch graag met Bousema in gesprek te gaan.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen