SBS 9 behaalt kijkcijferrecord met The Ramen Girl

Foto: John KramerDe nieuwe film- en seriezender SBS 9 heeft zondag op zijn vierde uitzenddag een kijkcijferrecord behaald. De première van de film The Ramen Girl met Brittany Murphy is de meest bekeken uitzending van het station tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Ramen Girl kwam uit op 141.000 kijkers en 1,7 procent marktaandeel. RTL 8, de bijna acht jaar oude film- en seriezender van RTL, scoorde op hetzelfde moment 153.000 kijkers en 1,8 procent aandeel met CSI.

SBS 9 kwam donderdag op zijn eerste uitzendavond uit op 0,8 procent marktaandeel. Vrijdag- en zaterdagavond werd 1,7 en 0,6 procent marktaandeel neergezet.

Met 1,1 procent marktaandeel was SBS 9 zondagavond de elfde zender van het land, direct na de nummer tien RTL 8 met 1,8 procent.

SBS 9 scoort nu al boven verwachting. Tv-baas Remko van Westerloo van SBS rekende op een lager aandeel. “Met een half procent marktaandeel ben je al een interessante aanvullende zender“, zei hij in september.

In tegenstelling tot RTL 8, heeft SBS 9 geen mooie plek op de afstandsbediening verworven en is de zender niet te ontvangen door analoge kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen