Ria Bremer krijgt Oeuvre Award bij De TV-Beelden

Ria Bremer zal in maart tijdens de uitreiking van De TV-Beelden 2015 de Beeld en Geluid Oeuvre Award in ontvangst nemen. Ter ere hiervan is ze morgenavond te gast in RTL Late Night. Dat heeft de organisatie vandaag gemeld. Bremer is trots. “Ik ben in de eerste plaats journalist en daarnaast presentator, en was eigenlijk altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de programma’s. Televisiemakers zijn scherpe tv-kijkers. Om van hen deze prijs te krijgen vind ik heel bijzonder.

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de vijftien prijzen van De TV-Beelden. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap.

De vakjury is lovend in het juryrapport. “Als journalist pur sang, bevlogen presentator van televisieprogramma’s voor zowel kinderen als volwassenen, en mediaondernemer met een herkenbare en inhoudelijke missie, is zij decennialang beeldbepalend geweest voor een groot televisiepubliek.”

AVRO-coryfee Ria Bremer is een selfmade woman die generaties televisiemakers heeft geïnspireerd, tot op de dag van vandaag. Er wordt gezegd dat ze sinds kort weer terug is in de televisiewereld, maar haar collega’s weten dat ze nooit is weggeweest.

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van een zeskoppige jury: juryvoorzitter Boris van der Ham, Beeld en Geluid-directeur Jan Müller, mediaondernemer Peter Adrichem, NPO-baas Shula Rijxman, de ontslagen SBS-baas Remko van Westerloo en tv-coryfee Koos Postema.

Eerder werden onder anderen John de Mol, André van Duin, Koos Postema en Mart Smeets met een dergelijke onderscheiding geëerd; zij zijn vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit jaar valt Ria Bremer deze eer te beurt.

In RTL Late Night worden morgenavond bovendien de genomineerden in een aantal andere categorieën bekendgemaakt. De overige nominaties voor De TV-Beelden 2015 zijn na afloop van RTL Late Night te vinden op de website detvbeelden.nl.

De TV-Beelden 2015 worden op maandag 2 maart uitgereikt in de Kromhouthal in Amsterdam. Een samenvatting van deze uitreiking zal op donderdag 5 maart om 22.00 uur en vrijdag 6 maart om 21.00 uur te zien zijn op Ziggo-kanaal 12 en UPC-kanaal 15.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen