Peter R. vindt keurmerk Rob Geus verwarrend

Foto: SBSPeter R. de Vries vindt dat het verborgen cameraprogramma Rambam een punt heeft als het stelt dat Rob Geus met twee maten meet. Dat liet hij dinsdagavond blijken in RTL Boulevard. Rambam legde vast hoe Geus een restaurant tegen betaling zijn eigen keurmerk gaf, terwijl hij de horecazaak eerder een keurmerk van De Smaakpolitie weigerde. De zaak was tijdens de recente keuring teruggebracht in de staat van toen. “Dit is verwarrend, ook voor hen die het eerste keurmerk hebben“, vindt De Vries. 

De Vries vindt dat Geus duidelijkheid moet gaan scheppen. “Wat ik een punt vind, is dat die twee keurmerken natuurlijk verwarrend zijn. Hij zal iets moeten doen om dat onderscheid duidelijk te maken.

De ‘beschuldigen’ van Rambam dat Geus al tonnen heeft verdiend met het keurmerk, vindt De Vries te ver gaan. “Ik vind het een beetje flauwekul dat die presentator zegt: ‘Er gaan maanden voorbij dat ik het niet verdien.’ Dat doet er helemaal niet toe. Geus heeft iets commercieels gemaakt, wat kennelijk verdient. Net als bij artiesten en voetballers, wordt daarvoor betaald.”

Rob Geus mocht van SBS 6 niet reageren bij RTL Boulevard.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen