NOS, RTL en SBS weren hoofddoekje niet

Foto: Lilian van RooijNOS, RTL en SBS vinden het geen enkel probleem om een nieuwslezeres met een hoofddoekje aan te nemen. Dat hebben omroepbazen Henk Hagoort, Bert Habets en Peter de Mönnink gezegd tijdens de Broadcast Media Society. Frits Wester voelde het drietal aan de tand over hun verwachtingen voor het nieuwe mediajaar. Wat hem het meest opviel? “Ze zeiden alle drie dat een moslima met een hoofddoek ook nieuwsprogramma’s zou mogen presenteren“, aldus de journalist.

Ook aanwezige Harm Edens vond het een opvallende uitspraak. “Ik ben helemaal niet tegen hoofddoeken en ook helemaal niet voor, dat moet je zelf weten, maar als je het heel graag draagt en je bent toevallig een heel goede nieuwslezer, dan mag je dat gewoon bij al die drie zenders doen.

In het islamitisch geloof is het gebruikelijk dat vrouwen zich bedekken met een hoofddoek. Op de Nederlandse televisie is de hoofddoek over het algemeen minder in beeld.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen