Marcel Gelauff: ‘We bleven te lang stil’

Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van NOS Nieuws, vindt het achteraf gezien niet handig dat zijn omroep er donderdagavond een uur mee wachtte om te berichten over de gijzeling in het NOS-gebouw. Dat vertelde hij in De Wereld Draait Door. Hoewel de gijzeling al om 20.15 uur afgelopen was, duurde het nog tot 21.00 uur voordat de NOS iets naar buiten bracht. “We hadden eerder moeten proberen te formuleren wat we weten en dat via sociale media of welke manier dan ook te uiten.

Het was één van de eerste conclusies die Gelauff na donderdagavond trok. “We zijn er te lang mee bezig geweest om dat op een rij te krijgen. Bij andere nieuwsfeiten ben ik altijd de eerste die roept: ‘Vertel wat je weet.’

Gelauff legde de NOS-medewerkers zelfs even een Twitter-verbod op. “Het Twitter-verbod klinkt alsof we er geen aandacht aan wilden besteden, maar we wisten niet wat er precies gaande was. Ik wilde voorkomen dat wij onjuiste fouten zouden verspreiden. Ik wilde even rust om alle feiten op een rij te krijgen.

In dit geval vond ik het belang van alles op een rij krijgen maar ook zeker krijgen dat alle collega’s veilig waren, belangrijker.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen