Makers Cojones niet bang voor moslimextremisten

Erik van Muiswinkel en zijn collega’s bij Cojones zijn niet bang voor reacties van moslimextremisten. Dat vertelt hij in weekblad Televizier. Van Muiswinkel heef ter bewust voor gekozen om in de NPO 1-show veel aandacht te besteden aan de terreur in Parijs. “Daar kun je als actueel satirisch programma niet omheen“, legt hij uit. “Maar theoretisch loop je altijd gevaar. Je weet nooit precies wat er gaat gebeuren in een maatschappij waar zo veel mensen gewapend zijn en lange tenen hebben.

De komediant kent het klappen van de zweep. “In 2000 kregen we na een uitzending van Kopspijkers een stel boze Hells Angels op bezoek. Er zijn toen flinke klappen gevallen. Maar ik voelde me niet meer bedreigd dan een ander.

Het komt toch altijd uit de lucht vallen, meent hij. “Kijk maar naar de moord op Theo van Gogh en de aanslagen in Parijs. Die zag niemand aankomen. Het heeft geen zin er bang voor te zijn.

Als makers van een satirisch programma hebben we in zo’n geval zelfs eerder de neiging om het harder aan te pakken dan zachter.

Cojones is elke zaterdag om 21.50 uur te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen