Jean-Pierre Geelen heeft spijt van column

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen heeft spijt van de column die hij donderdag schreef over de extra nieuwsuitzending van de NOS. Dat laat hij vandaag weten in een nieuwe column. Geelen uitte in zijn eerste column felle kritiek op het feit dat NPO 1 door de ontruiming van het NOS-gebouw een uur lang op zwart stond en er in de extra nieuwsuitzending die erop volgde ‘eindeloos’ beelden herhaald werden. “De NOS had een heftige avond, maar ook weinig reden zo trots te zijn“, bitste hij.

Daar heeft Geelen nu spijt van. Volgens hem werd hij opgejaagd door een deadline en ziet hij nu in dat zijn column ‘een ongelukkige toon en timing’ had. “In dit geval was het niet verstandig een tv-recensie al op de website te plaatsen terwijl de programmering nog loopt.

Geelen vindt nog steeds dat de uitzendingen van de NOS te laat op gang kwamen, “maar natuurlijk was ook deze tv-kijker – frequent bezoeker van het NOS-pand – onder de indruk vanaf de eerste onheilspellende signalen.

Waar begrip of empathie voor de betrokkenen voor mij zo vanzelfsprekend waren dat ik die in het stukje over het hoofd zag, was het gepaster te registreren hoe de NOS in de chaos z’n kijkers wél bediende.”

Te lang zwijgen kan verkeerd zijn, te snel schrijven soms ook.

Zowel de eerste als de tweede column van Geelen zijn te lezen op de website van de Volkskrant.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen