Geert Wilders wil betere beveiliging omroepen

Foto: EenVandaagPVV-leider Geert Wilders, de best beveiligde politicus van het land, vindt dat de beveiliging van omroepgebouwen moet worden verbeterd. Dat heeft hij laten weten aan de NOS. Volgens Wilders is Nederland te naïef op het punt van bewaking. Volgens hem is de gijzeling bij de NOS alleen goed afgelopen, omdat ‘de man geen goed getrainde terrorist was en doordat een beveiliger zich als een held heeft gedragen’. “We leven niet meer in de sixties, toen iedereen moest kunnen binnenkomen.

Het had natuurlijk nooit mogen gebeuren, zegt Wilders. “Natuurlijk moet er gecontroleerd worden en niet alleen met pasjes. Mensen moeten beter gescreend worden. Niet alleen bij de omroep, maar ook bij de Tweede Kamer, gemeentehuizen, ministeries, stations, winkelcentra en vliegvelden.”

Een politiestaat is niet ideaal, zegt Wilders, maar: “We willen toch vooral veilig zijn? Gaat u in andere landen, zoals Amerika, eens naar de omroep. Daar is men bewapend en daar word je bij binnenkomst beter gecontroleerd. Er zijn sluizen voordat je ook maar een studio binnenkomt.”

We zijn veel te naïef. We leven nog in het idee van de jaren zestig dat je overal zomaar binnen moet komen. Een prachtig ideaal, maar de wereld is veranderd. We leven in 2015.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen