Jaap Jongbloed tegen amusementsloze NPO

Jaap Jongbloed is tegen een Publieke Omroep (NPO) zonder amusement. Dat vertelt de AvroTros-ster in de Volkskrant. Amusement en informatie heeft elkaar nodig, meent Jongbloed. “Ik geloof dat je zware programma’s met lichtere moet omringen om ze aantrekkelijk te maken voor kijkers. En ik ben bang dat wanneer je je als publieke omroep puur op zware onderwerpen richt, je uiteindelijk televisie maakt voor een elitaire groep. Zelf zit ik meer aan de informatieve kant“, zo laat hij weten.

AvroTros is de samenvoeging van een culturele omroep en één van plat vermaak. “Het klinkt slijmerig, maar binnen AvroTros is het helemaal niet zo dat de een op de ander neerkijkt. Oud-medewerkers van de AVRO vinden het ook leuk als Nick & Simon op het bedrijfsfeest komen zingen.”

Vermist, dat niet meer terugkeert op televisie, was een mengeling van maatschappelijke tv en emo-tv, meent Jongbloed. “Het mes sneed aan twee kanten. Vermist trok een groot publiek omdat het ontroerde. We hebben het bewust zo gemaakt.”

Doordat er veel mensen keken, hebben we ook een hoop tips binnengekregen. Daardoor konden we meer mensen helpen. Een win-winsituatie.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen