Glazenwassersregister blij met Rambam

Foto: Nick van OrmondtHet Glazenwassersregister, een organisatie die er is voor consumenten die een bonafide glazenwasser zoeken, is blij dat het tv-programma Rambam woensdagavond aan Nederland heeft getoond hoe het er aan toe gaat in de Nederlandse glazenwassersbranche. Dat heeft het laten weten op Twitter. Het register realiseert zich dat het negatieve aandacht is voor het vak, “maar hopelijk schudt het wel mensen wakker die bijdrage kunnen leveren deze misstanden te bestrijden.

De presentatoren van Rambam verkleedden zich als glazenwasser en trokken door het land. In de Amersfoortse wijk Vathorst werden ze al snel bedreigd door glazenwassers die de wijk hebben geclaimd. Als de Rambam-wassers actief zouden blijven, zouden ze ze in elkaar geslagen worden.

Het register hoopt dat men beseft “dat een aantal rotte appels de glazenwassersmarkt voor zowel de consument als de goedwillende glazenwassers verpest.”

Het register spreekt van ‘glazenwassersmaffia’ en hoopt dat Nederland straks zélf een glazenwasser kan kiezen. Nu kan men vaak alleen terecht bij de glazenwasser die de wijk mogelijk tegen betaling en met geweld heeft geclaimd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen