Eva Jinek: ‘Talkshow moet urgentie uitstralen’

Foto: AVROEva Jinek wil dat haar dagelijkse talkshow Jinek urgentie uitstraalt. Dat vertelt de presentatrice in een interview met Mikro Gids. Hoewel veel critici na de eerste uitzending juist zeiden dat Jinek het gevoel van urgentie compleet mist, is dat wél haar doel. “Een dagelijkse talkshow moet op de actualiteit zitten, het gesprek van de dag hebben. Je moet als kijker de noodzaak voelen om te gaan kijken. Ik heb dit nog nooit gedaan, ik moet nu laten zien dat ik dit kan. Ik voel de druk“, vertelt ze.

Jinek heeft de drang om zich te bewijzen. “Ook ten opzichte van iedereen die in mij gelooft en mij deze kans geeft. Maar ik werk er al een tijdje naar toe en heb iets van: kom maar op, laten we beginnen.

Ze hoopt dat haar talkshow zich vooral onderscheidt door haar eigen persoonlijkheid. “Ik ben nooit bang om mezelf mee te nemen in een gesprek of om een persoonlijke bespiegeling over een onderwerp te geven.

Ik wil dat gasten het gevoel hebben bij Eva Jinek te zitten, en niet dat het net zo goed iemand anders had kunnen zijn.

Jinek is de komende acht weken elke werkdag om 23.00 uur te zien op NPO 1. Na die acht weken keert Jeroen Pauw weer terug op de late avond.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen