Christine van der Horst zegt ‘nee’ tegen tv-comeback

Foto: SBSChristine van der Horst heeft een verzoek om terug te keren op televisie geweigerd. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Story. Jarenlang was Van der Horst ’s nachts te zien met haar talkshow Nachtsuite. “Onlangs kreeg ik een telefoontje: Nachtsuite komt terug op het scherm. Of ik het weer wilde presenteren. Ik heb echter ‘nee’ gezegd. Ik zal nóóit meer terugkomen op televisie. De reden daarvoor is erg verdrietig en zeer persoonlijks“, legt de presentatrice uit in het tijdschrift.

Van der Horst is definitief weg uit de schijnwerpers, maar heeft nooit verteld waaróm. “Ik heb het nooit naar buiten gebracht, maar nu wil ik één keer mijn verhaal vertellen…”

Het gaat over haar 89-jarige moeder, die bij haar en haar man Dave Post in huis woont. “Op een ochtend in maart 2013 gebeurde er iets verschrikkelijks. Ik kwam ‘s morgens beneden in de kamer en zag mijn moeder midden in een vreselijke puinhoop staan. Ze had allerlei kledingstukken aan die je normaal gesproken nooit tegelijk zou aantrekken.”

Het bleek dat ze een flinke beroerte had gehad. In de jaren die volgden was het steeds ziekenhuis in, ziekenhuis uit. “Sinds januari 2014 zorgen Dave en ik weer voor haar. Dag en nacht. Eén van ons moet altijd bij haar in de buurt zijn.”

Haar moeder kan bijna niets meer herinneren en amper praten. “Dit is zo’n zware last voor mij, ik kan er geen tv-programma naast presenteren. Wat het nog eens extra zwaar maakt, is dat ik sinds mijn dertigste versleten heupen heb.”

Toch zit Van der Horst niet in zak en as. “Ondanks alles blijf ik positief in het leven staan, hoor. Er zijn heel veel dingen waar ik van kan genieten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen