Ahmed Aboutaleb als ‘woedende moslim’ in Nieuwsuur

Foto: SBSDe Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zorgde woensdag voor een opvallend tv-moment door als ‘woedende moslim’ te verschijnen in het tv-programma Nieuwsuur. Dat blijkt uit reacties in de media. Abouteleb liet zich in niet mis te verstande bewoordingen uit over de aanslag in Parijs en dat leidde tot reacties als ‘fel en krachtig’ van Aart Zeeman, ‘geweldige Aboutaleb’ van Thijs Römer, ‘Sterk. Aboutaleb.’ van RTL Nieuws-baas Pieter Klein en ‘Heel sterk!’ van Daphne Lammers.

Aboutaleb vindt dat er in Nederland geen plaats moet zijn voor mensen die zich tegen onze vrijheden keren. Hij noemde de aanslag in Parijs een ‘onbeschrijflijke vorm van barbarij, van achterlijkheid’.

De aanslag heeft Aboutaleb geraakt. “Hier zit de burgemeester van Rotterdam, maar ook een woedende moslim. Dit grijpt me heel diep, tot in mijn ziel. Ik voel het in heel mijn lichaam. Het is erg belangrijk dat moslims hier massaal afstand van nemen.

Tegen Nederlanders die met de daders sympathiseren, zei Aboutaleb: “In hemelsnaam, pak je koffer en vertrek. Er is misschien een plek in de wereld waar je tot je recht kunt komen. Ga niet onschuldige journalisten ombrengen, dat is zo verachtelijk. Verdwijn als je in Nederland je plek niet kunt vinden.

En vervolgens: “Als je het niet ziet zitten dat humoristen een krantje maken, ja… mag ik het zo zeggen: rot toch op!

Veel media hebben bericht over de uitspraken van Aboutaleb.

Nieuwsuur trok 950.000 kijkers.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen