PowNed-baas heeft geen spijt van Onno Hoes-item

Dominique Weesie, baas van omroep PowNed, heeft er geen spijt van dat hij vorige week in PowNews beelden uitzond van een hitsige Onno Hoes. Dat zegt hij vandaag op Volkskrant.nl. Bijna iedereen is het erover eens dat PowNews te ver ging, maar Weesie blijft achter zijn item staan. “Dit hangt ook aan ons: soms is het scherp en soms gaan we over het randje. Het was journalistiek gezien zeker níet over het randje, maar we hadden het met minder bombarie mogen brengen, wat ingetogener.

NPO 3-baas Suzanne Kunzeler laat in hetzelfde artikel weten dat PowNews ‘echt te ver ging’. “En dat laat ik ze weten ook”, zegt ze. “Het is van belang om met omroepen te blijven praten over wat ze doen en waarom ze het doen. Wat is journalistiek verantwoord en wat is toelaatbaar?

Kunzeler zal PowNed niet op het matje roepen. “Dat kan ik niet en wil ik ook niet, want zo zit ons omroepbestel nou eenmaal in elkaar. De omroepen zijn onafhankelijk en bepalen zelf wat ze maken. Maar de vraag is wel waar de grens ligt.

Weesie maakt zich niet druk. “Ik ben blij dat de zendercoördinator een mening heeft. Maar ze mag zich inderdaad niet met de inhoud van onze programma’s bemoeien.

Ik leg haar graag uit wat onze afwegingen waren en verder moet ze zich gewoon weer bezig houden met zenders bouwen.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen