‘PowNews was al lang over hoogtepunt heen’

PowNews heeft niet op zijn hoogtepunt afscheid genomen van de kijkers thuis. Dat vindt tv-kenner Jean-Pierre Geelen, zei hij donderdagavond in De Wereld Draait Door. PowNews had woensdag zijn allerlaatste reguliere uitzending en pakte uit met beelden van een datende Onno Hoes. “Ik vond het een vrij beschamend dieptepunt als afscheid van PowNews. Ik kan af en toe best om dat programma lachen en ik vind het vooral satire op de hele journalistiek, maar dit vond ik wel ver gaan.”

Het was geen nieuws, meent Geelen. “Ik vond het totaal irrelevant. Wat ik het kwalijkst vind, is dat andere media erin meegaan. Voordat dit werd uitgezonden, meldde de NOS al dat hij in opspraak is. Dat is een soort schaamlap voor media om de gekste dingen als nieuwsfeit te brengen.”

PowNews analyseerde de beelden op een uiterst serieuze manier in de studio. “PowNews deed alsof ze de democratie een dienst bewezen door dit aan de kaak te stellen. Dat was de uitleg van Rutger Castricum, die opeens optrad als politiek duider. We moesten geloven dat dit een heel serieus signaal was.”

Al een tijdje is PowNews uit, stelt hij. “Ik keek regelmatig omdat het mijn werk is, maar het laatste jaar keek ik eigenlijk nauwelijks meer en ik denk dat ik niet de enige ben. Ze hebben concurrentie gekregen van Humberto Tan. Dat is lastig, maar de relevantie was ook wel echt helemaal voorbij.”

Tv-recensent Hans Beerekamp van het NRC wilde niet eens woorden vuil maken aan de uitzending over Hoes. “Snel over ophouden. Geen woorden aan vuil maken. Als de gemeenteraad van Maastricht het een probleem vindt dat een burgemeester date met mannen, dan moeten ze daar vooral een punt van maken.”

Beerekamp sluit zich aan bij zijn collega van de Volkskrant. “De formule was een beetje op. Je kan politici niet meer overvallen, want die weten hoe ze het moeten pareren. En om nou weer Jan Roos naar een huishoudbeurs te sturen om dames uit te lachen, ja…”

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen