‘Onno Hoes kan stappen nemen tegen PowNews’

Foto: VARAOnno Hoes kan juridische stappen nemen tegen de NPO 3-rubriek PowNews voor het uitzenden van de beelden die toyboy Robbie Hasselt stiekem maakte tijdens zijn dates met de Maastrichtse burgemeester. Dat heeft Diederik Donk van The Legal Group laten weten op Radio 2. Donk is gespecialiseerd in entertainment. “Het gaat hier wat mij betreft om privégesprekken. Iedereen in Nederland zou zich onbespied moeten wanen op het moment dat je privégesprekken voert.

Volgens Donk houdt de rechter in dit soort zaken rekening met twee aspecten. “Bij de juridische beoordeling van dit soort vragen moet er eigenlijk een belangenafweging plaatsvinden. Dan gaat het om het recht van eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer tegenover het recht op vrijheid van meningsuiting.

In dit geval is het volgens Donk duidelijk. “Dit is gewoon een privéconversatie. Ik denk dat dit soort gesprekken heel vaak plaatsvinden. Het zou anders zijn als er strafbare feiten aan de kaak werden gesteld.”

Hasselt wilde naar eigen zeggen aantonen dat Hoes chantabel is. “Hij is nu single en dan staat het je vrij dit soort gesprekken te voeren. Ik zou dan niet weten waarom dit gesprek hem chantabel maakt. Het probleem is dat de gesprekken op straat zijn komen te liggen.

Als Hasselt overigens echt iets aan de kaak wilde stellen, had hij volgens Donk beter voor een serieuzer medium kunnen kiezen. “Wat mij betreft is PowNed meer een programma dat op zoek is naar bepaalde sensatie. Nieuwsuur is bijvoorbeeld meer een programma dat misstanden aan de kaak wenst te stellen. Bij de beoordeling van de rechtmatigheid van zo’n uitzending, speelt ook het medium een bepaalde rol.

Je kunt je afvragen in hoeverre PowNed een gerechtvaardigd belang had om dit openbaar te maken. Als het om strafbare feiten zou gaan, was dat belang er, maar mijn persoonlijke mening is dat dit in dit geval niet geldt.

Op de beelden was te zien hoe Hoes een erotisch gesprek voert met Hasselt. Veel kijkers vinden dat PowNews Hoes onterecht beschadigd heeft.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen