Claudia de Breij in de bres voor Onno Hoes

Foto: VARAClaudia de Breij vindt het vreselijk dat Robbie Hasselt samen met PowNews de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes in de val hebben gelokt. Dat heeft ze laten weten op Radio 1. Hasselt filmde stiekem zijn dates met Hoes en die beelden waren woensdagavond te zien in PowNews. “Ik vind het ontzettend smerig en goedkoop dat een jongen echt willens en wetens hem erin luist en dat PowNews dat dan ook gaat uitzenden. Ik kan er echt niet over uit. Ik was heel verbaasd“, zegt de VARA-ster.

De toyboy uit Almere stapte niet alleen naar PowNews, maar heeft ook op zijn weblog uitgebreid geschreven over zijn ontmoetingen met Hoes. “Hij schreef dat in buitengewoon slecht geschreven Nederlands“, meent De Breij. “Dan denk je: ga eerst eens terug naar school voordat je Woodward en Bernstein gaat uithangen in je eentje.”

Er is volgens De Breij niets schokkends aan het licht gebracht door Hoes stiekem te filmen. “Die jongen doet alsof hij de democratie hiermee een dienst bewijst. Alsof Maastricht moet weten dat de burgemeester soms zaken heeft laten wachten, omdat hij contact met deze jongen aan het zoeken was. Dat is eigenlijk het enige wat hij hem zou kúnnen verwijten en dat vind ik al debiel.”

Hoes was tijdens de dates behoorlijk hitsig. Zo maakte hij seksuele opmerkingen. “Het enige wat ik vind dat je hem kunt verwijten is dat hij een seksleven heeft en misschien niet het soort seksleven dat ik van plan zou zijn, maar dat kun je ook omdraaien.”

De Breij zou het belachelijk vinden als Hoes nu zou moeten opstappen als burgemeester van Maastricht. “Als het gemeentebestuur de vorige keer door het lint was gegaan, had ik het beter begrepen dan nu. Dit is zo vuig en gemeen.”

Is dit was de democratie geworden is? Moeten we dan zo’n jongen als hoeder van de democratie zien?”

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen