Merel gelooft niet in leeftijdsdiscriminatie tv-vrouwen

Foto: RTLMerel Westrik denkt niet dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie tegen vrouwen binnen de televisiewereld. Dat vertelt ze in de Opzij. Volgens Westrik valt het wel mee. “Ik denk toch dat er in Nederland zat voorbeelden zijn van tv-vrouwen die de 50 zijn gepasseerd: Astrid Joosten, Caroline Tensen, Antoinette Hertsenberg, Nelleke van der Krogt heeft haar pensioen zelfs gehaald. Margreet doet nu WNL op zondag en is dus gewoon nog op tv. Ik weiger erin te geloven“, zegt ze. 

Westrik kwam binnen bij RTL Nieuws toen Margreet Spijker moest vertrekken, vermoedelijk vanwege haar leeftijd. “Ik heb er zo mijn bedenkingen bij. Ik weet niet wat er zich tussen de hoofdredactie en Margreet heeft afgespeeld, maar of dat met leeftijd te maken heeft? Ik geloof niet dat iemand te oud kan zijn voor tv.

Als Westrik zelf 50 wordt, zou ze graag reportages gaan maken. “Later als ik groot ben, zou ik wel als correspondent naar een brandhaard willen worden uitgezonden. Er is zo’n fantastische vrouw, Alex Crawford, de eerste die een prachtige repo maakte over ebola. Een wat oudere vrouw.

Je ziet aan Crawford dat ze levenservaring heeft, meent Westrik. “Ze stapt gewoon in Guinee in zo’n beschermend pak en interviewt slachtoffers en nabestaanden om te vertellen hoe ebola om zich heen grijpt.”

Ik zit nu aan het eind van de trechter, ik ben op de hoogte en tik teksten, maar het hele proces aan de voorkant is eigenlijk het mooiste en de essentie van de journalistiek.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen