Joep van Deudekom wil nog lang door met De Kwis

Als het aan Joep van Deudekom ligt, volgen er nog vele nieuwe afleveringen van De Kwis. “We hebben er al 60 gemaakt en ik constateer nog geen vermoeidheid“, vertelt de komediant in Televizier. Van Deudekom vindt het erg leuk dat De Kwis een succes is op de zaterdagavond van NPO 1. “Een nieuw programma is altijd een gok, maar al bij de eerste keer voelden we dat we iets goeds hadden. De meeste comedyshows mislukken en zijn vaak op Amerikaanse formats gebaseerd.

Als voorbeeld noemt Van Deudekom het programma Zondag Met Lubach. “Zelfs Dit Was Het Nieuws is van origine Brits. Wij hebben echt iets nieuws bedacht en De Kwis houdt het nog vol ook. Daar ben ik trots op.

De mannen van De Kwis zijn bijna een hele week bezig met één aflevering. “We beginnen op dinsdag met het bedenken van een spel voor de gasten. Dat moet elke week anders zijn en bij de een gaat dat iets sneller dan bij de ander.

Elke week staat een andere BN’er centraal. “Het leukste is om iconen van tv te gast te hebben en die dan een beetje te prikken. Over het algemeen geldt: hoe groter de gast, hoe minder moeite ze daarmee hebben.

De Kwis is elke zaterdagavond te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen