Henry vindt verliezen Champions League jammer

Foto: Dirk-Jan van DijkHenry Schut vindt het jammer dat de NOS het Champions League-voetbal kwijtraakt. Dat vertelt de 38-jarige NOS-presentator vandaag in het De Telegraaf. Toch zit Schut niet bij de pakken neer. “De Champions League raken we in 2015 zomaar kwijt. Jammer na 22 jaar, maar er blijft genoeg over. Niet alleen de eredivisiesamenvattingen en de WK-kwalificatiereeks van Oranje, maar ook het schaatsen en wielrennen en alle olympische sporten die nergens anders aan bod komen.

Voetbal is niet Schuts favoriete sport om te verslaan. “De Olympische Spelen zijn voor mij nog mooier dan het WK-voetbal omdat je deel uitmaakt van één grote sportfamilie. Het gevoel erbij te zijn, zoals in Londen en in Sotsji, geeft me een enorme kick.

Schut liftte afgelopen zomer met zijn WK-talkshow Studio Brasil flink mee op het succes van Oranje in Brazilië. “Oranje-Argentinië was met 12,4 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ooit. Van hen blijft minstens de helft hangen bij Studio Brasil. Dat zijn aantallen die je doen duizelen.”

Maar ik denk dat het enger is om op de middenstip van een volle ArenA 50.000 mensen toe te spreken.”

Het Champions League-voetbal verhuist volgend jaar naar SBS. De NOS had niet genoeg geld om mee te bieden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen