Edwin Evers begrijpt Catherine Keyl

Foto: Dirk-Jan van DijkEdwin Evers heeft alsnog begrip voor de uitspraken die Catherine Keyl deed over het stiekem filmen van Onno Hoes door omroep PowNed. Dat heeft hij laten weten op Radio 538. Evers vond de manier waarop Keyl het op Radio 1 opnam voor PowNed ‘ongekend fel’ en nam daarom even contact met haar op. Keyl bleef bij haar mening en wist Evers uiteindelijk te overtuigen. “Je hebt wel een punt. Ik vind wel dat je het mooi, helder en duidelijk uitlegt, Catherine. Ik draai toch een beetje.”

Hoes is stiekem gefilmd tijdens dates met toyboy Robbie Hasselt en deed naast erotische uitspraken ook politieke uitspraken. Evers reageerde direct na de uitzending van PowNed woedend, maar nu beaamt hij de mening van Keyl dat men door de discussie over de geheime opnames vergeet wat Hoes nou eigenlijk heeft gezegd.

Evers denkt dat Nederland zich blindstaart. “Zoals jij het nu zegt, begrijp ik het helemaal. Ik denk dat wij ons in Nederland allemaal een beetje blindgestaard hebben op het feit dat hij op deze manier te grazen is genomen. Dat we dat een beetje vinden. Ik denk wel dat heel veel mensen erover eens zijn dat wat hij gedaan heeft, niet goed te praten is.

Sommigen vinden dat Hoes zich tijdens de dates laatdunkend uitliet over de gemeenteraad van Maastricht. “Ik wil ook niet zo zeer zijn handelen goedkeuren, maar hij is door dat jochie – ter meerdere eer en glorie van dat jochie zelf – in de val gelokt. Hij had het idee dat hij in privé was en vrijuit kon praten“, stelt Evers.

Al met al gaat Evers ‘een heel eind’ met Keyl mee. “Heerlijk zeg. Waarom is zij niet als deskundige aan één of andere tafel gezet?“, vraagt hij zich af.

Keyl gaf op Radio 1 aan geen medelijden te hebben met Hoes. “Als er nou iemand is in dit land die weet hoe dat soort praktijken plaatsvinden, is het Onno Hoes wel. Hij is veertien jaar getrouwd geweest met de man die nergens voor terugdeinst (Albert Verlinde, red.). Ik vind dat hij dubbel gewaarschuwd was.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen