Catherine prijst PowNews om vernederen Onno Hoes

Foto: Dirk-Jan van DijkCatherine Keyl vindt dat PowNews goed werk heeft verricht door stiekem opnames te maken van Onno Hoes. Dat heeft ze laten weten op Radio 1. Keyl leeft totaal niet mee met Hoes, die in het geheim is gefilmd tijdens dates met toyboy Robbie Hasselt. “Als er nou iemand is in dit land die weet hoe dat soort praktijken plaatsvinden, is het Onno Hoes wel. Hij is veertien jaar getrouwd geweest met de man die nergens voor terugdeinst (Albert Verlinde, red.). Ik vind dat hij dubbel gewaarschuwd was.

Dat Hoes al een jaar lang slachtoffer is van leedvermaak, deert Keyl niet. “Dat vind ik niet zo gek, want er zijn heel veel mensen ongelooflijk beschadigd door die ex van hem. Die hebben echt een appeltje te schillen. En terecht.

Volgens Keyl heeft het showbizzprogramma van zijn ex Albert Verlinde, RTL Boulevard, vaak genoeg privébeelden openbaar gemaakt. “Denk aan de garagebeelden van Yolanthe en Wesley Sneijder. Dat was in haar eigen privétijd, maar men schroomde er niet voor dat te publiceren. Daar heeft niemand wat van gezegd en dat was allemaal heel gewoon. Ik vind dat hier duidelijk met twee maten wordt gemeten.

Dat ‘Wes en Yo’ onbewust werden gefilmd en Hoes bewust in de val is gelokt, zegt Keyl niets. “Dat vind ik eerlijker. Ik vind het in dit geval heel terecht. Die Onno Hoes had aan de gemeenteraad beloofd dat hij het niet meer zou doen, vervolgens denkt PowNews: even kijken of het klopt.”

PowNews stuurde de Almeerse toyboy Hasselt op Hoes af. “En die doet dat in mijn ogen héél goed. Hij heeft namelijk laten zien dat een bestuurder gewoon zijn reet afveegt met de gemeenteraad en dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft, omdat hij denkt dat hij onaantastbaar is. Dat is niet zo.”

Keyl begrijpt niet dat iedereen op dit moment zo over PowNews heen valt. “Hoezo is dit een hinderlaag? Het was toch een misstand? Hij heeft toch iets beloofd aan de gemeenteraad? Hij heeft beloofd dat hij niet meer met jongetjes op stap zou gaan. Hij zou niet meer in opspraak raken, oké. Maar als je dan met jongetjes op stap gaat, weet je dat dat gebeurt. Dat is dom.

Dat Hoes opstapt als burgemeester van Maastricht, heeft hij volgens Keyl aan zichzelf te danken. “Onno Hoes vertegenwoordigt een stad die tot nu toe altijd buitengewoon goed stond aangeschreven. Het is nu de meest criminele stad van Nederland en er is nu een smet op die stad geworpen. Dat heeft hij gewoon zelf gedaan.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen