Tooske Ragas vond SBS 6 te volks worden

Foto: Nick van Ormondt

Tooske Ragas voelde zich op een gegeven moment niet meer thuis bij haar vorige werkgever SBS 6. Dat vertelt de presentatrice, die recent een contract tekende bij de EO, vandaag in het AD. De volkse koers van SBS 6 paste Ragas niet. “Ik ben een ander mens. Ze besloten zich meer te richten op het gevoel van samenkomen op het marktplein. Dan kunnen ze beter Thomas Berge vragen. Die staat daar elke week. Ik ben 40 geworden. Het mag inmiddels wel eens ergens over gaan.”

Na haar vertrek bij SBS 6, had Ragas even genoeg van de tv. “Ik miste de televisie niet in die periode. Ik, maar ook Bastiaan, was altijd al het outsider tv-type. Ik ben volgens mij geen bekende Nederlander zoals je dat ook kan zijn. Met mijn kop op tv zijn, bepaalt niet mijn levensgeluk.

Ze overwoog zelfs het roer volledig om te gooien. “Ik stond op het punt me in te schrijven voor de Pabo. Ik wil nog echt een keer als juf voor een basisschoolklas staan. En sluit niet uit dat dit nog een keer gaat gebeuren.”

Uiteindelijk koos Ragas toch voor een tv-comeback, en wel bij de EO. “Zij kwamen met de leukste ideeën. Ik voel dat ik hier mezelf het beste kan laten zien.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen