Kijkers Rijdende Rechter bezorgd om mevrouw Brevet

Foto: AVRO

Kijkers van De Rijdende Rechter en inwoners van Deventer zijn erg bezorgd over kandidate Diana Brevet. Ze vragen zich af hoe het nu gaat met de dame op leeftijd. Dat blijkt uit reacties op Twitter en de website Deventer Centraal. Buurman Selim Isitan gedroeg zich dinsdag in het programma behoorlijk intimiderend. “Wat ik mij nu afvraag, Rijdende Rechter, wordt mevrouw nou beschermd of wat? Ik vind die man erg bedreigend“, schrijft bijvoorbeeld de bezorgde NPO 1-kijker Hayley op Twitter.

Ingrid denkt daar hetzelfde over. “Ik hoop dat het goed gaat met mevrouw Brevet. Heeft de NCRV gezorgd voor nazorg en/of bescherming?

Deventenaar Harry leeft met mevrouw Brevet mee. “Isitan is inderdaad een zeer onaangename opfokte intimiderende man. Ik wens mevrouw Brevet veel sterkte, dat zal ze hard nodig hebben.

Stadsgenoot Rick: “Zo, Deventer stond weer even leuk op de kaart gisteren. Ik kreeg de rillingen van het gestresste en agressieve toontje van de buurman. 

Veel kijkers noemen ook de Turkse achtergrond van Isitan expliciet. “Wat een verschrikkelijke intimiderende Turk. Als hij denkt op deze onbeschofte wijze zijn recht te halen kan hij beter terug naar zijn vaderland gaan“, zegt Nelly bijvoorbeeld.

Ook royaltywatcher Marc van der Linden heeft gekeken. “Buurman moet maar eens in therapie lijkt me“, zegt hij.

Hoe dan ook: De Rijdende Rechter sloot het seizoen af met de meest besproken aflevering tot nu toe. “Beste Rijdende Rechter ooit“, aldus dichter Nico Dijkshoorn.

Overigens won Brevet de rechtszaak over een schuurtje. Isitan was het niet eens met de uitspraak van meester Frank Visser. Hij wil nu een ‘echte rechter’ inschakelen.

De aflevering is terug te zien via Uitzending Gemist.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen