John van den Heuvel op zwarte lijst Suriname

Geplaatst op za 15 nov 2014 om 8:50

Foto: Nick van Ormondt

John van den Heuvel, journalist voor De Telegraaf en RTL 4, mag Suriname niet meer in. Dat vertelde hij vrijdagavond in RTL Boulevard. Van den Heuvel denkt dat er twee mogelijke oorzaken zijn. “Voor Ontvoerd heb ik een reportage gemaakt over een jongetje dat we hebben teruggehaald uit Suriname. Ik weet dat daar nog steeds een onderzoek over loopt. Ik heb steeds aangeboden tekst en uitleg te geven. Maar ik heb de afgelopen jaren natuurlijk ook erg kritische verhalen gemaakt over Bouterse.” 

Binnenkort wilde Van den Heuvel weer naar Suriname. “Ik was van plan om binnenkort naar Suriname te gaan om te schrijven voor de verkiezingen, waarin Bouterse opnieuw kandidaat is. Misschien zitten ze niet op kritische journalisten te wachten. Dat vind ik wel raar.”

Van den Heuvel kreeg de mededeling via KLM. “KLM heeft vanuit het niets een bericht gehad dat de rechterhand van Desi Bouterse dat de KLM en SLM mij niet meer naar Suriname mogen vervoeren.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Surinaamse ambassade inmiddels om opheldering gevraagd.
3 Reacties op “John van den Heuvel op zwarte lijst Suriname”


  1. Gunter

    Kijk uit met wat je schrijft MC. Op de zwarte lijst van Suriname….

  2. variabel

    de tweede alinea van onderaf deugt niets van wat betreft de Nederlandse taal. John van den Heuvel kan dus zeggen dat hij niet begrijpt wat daar staat. Zwarte Lijst? Oef, ook dat nog, ná zwarte Piet.

  3. jet

    Flauwe vent. Bah.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.