VPRO-baas ligt niet wakker van kijkcijfers

VPRO-baas Lennart van der Meulen vindt kijkcijfers niet zaligmakend. Dat geeft hij aan in een interview met Veronica Magazine. Toch weet Van der Meulen wel dat scoren er tegenwoordig bij hoort. “Vrije Geluiden trekt op zondagochtend zo’n 150.000 kijkers. Dat is voor dat moment een prima publiek. Maar als wij voor NPO 1 een productie maken voor donderdagavond half tien, zoals Nederland van Boven (foto), dan moet je minstens 800.000 kijkers halen, en liever nog één miljoen.

Voor Van der Meulen is er echter geen harde grens voor succes. “Voor mij bestaat er geen ondergrens. Ik vind het veel belangrijker dat een programma iets losmaakt, of iets toevoegt aan dat wat er al is. Als dat gebeurt, zullen wij een programma nooit van de zender halen vanwege slechte kijkcijfers. Bij ons is inhoud belangrijker dan succes.

Dat wil niet zeggen dat Van der Meulen niet elke ochtend de kijkcijfers bekijkt. “Natuurlijk is iedere televisiemaker benieuwd naar hoeveel mensen er naar zijn programma kijken, je maakt hert uiteindelijk voor het publiek.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen