Pauw scoort ook niet met Frans Timmermans

Geplaatst op Thu 09 Oct 2014 om 12:15

Een domper voor VARA-coryfee Jeroen Pauw. Zelfs met een topgast als Frans Timmermans aan zijn tafel kwam hij woensdagavond met zijn talkshow Pauw niet eens in de buurt van concurrent RTL Late Night. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Timmermans, die in de talkshow onthulde dat een van de slachtoffers van MH17 is gevonden met een zuurstofkapje op, wat suggereert dat de slachtoffers de ramp bewust hebben meegemaakt, hield 590.000 nieuwsgierigen wakker.

Pauw, die verder geen andere gasten aan tafel had, zette een marktaandeel van 17 procent neer op NPO 1. Over de hele avond gezien kwam die zender tot 22 procent marktaandeel.

Humberto Tan, die in RTL Late Night onder meer Jeroen van der Boom en Jeroen Krabbé ontving, scoorde 949.000 kijkers en 22 procent marktaandeel op RTL 4.
28 Reacties op “Pauw scoort ook niet met Frans Timmermans”


 1. Anonymous

  Je moet als kijker toch wel helemaal op apegapen liggen als je Jeroen van der Boom en Jeroen Krabbé bij Late Night interessanter vindt dan een belangrijke gast als Frans Timmermans met indringende uitspraken bij Pauw.
  De RTL-kijker trekt zoals altijd een deken van pulp over zich heen om maar niet met de werkelijkheid geconfronteerd te worden.

 2. Rene

  Wrang, krijg onder artikel reclame te zien met iemand met soort zuurstofmasker op.

 3. James Bond

  Ik heb rtl late night gekeken, veel leuker dan Pauw waar maar 1 gast was! zo heb je erg saaie tv en dat gezeur over mh-17 hebben we al genoeg gehoord, laat dat rusten en kom met nieuwe gasten

 4. TV-recensent

  @anonymous
  Klopt, als je voor kwaliteit gaat kijk je naar Pauw. Ga je voor entertainment en wat daar om heen hangt, dan kijk je naar Tan waar het gesprek niet veel meer is dan het oplezen van de vooraf opgestelde vragen.

 5. TV-recensent

  @james bond
  Ik hoop dat je ooit het besef zult krijgen dat je reactie totaal ongepast is.

 6. mark2

  @james Blond: je bent geloof ik een mooie doorsnee kijker van rtl4. inderdaad nieuwe dingen over nietszeggende dingen is veel belangrijker dan nieuws waar het hele land gevolgen van kent!

 7. Jan

  Houdt dit gedram nou nooit op hier bij MC???? Kom met echt nieuws….

 8. juultje

  Het effect zou nu zichtbaar moeten zijn!Indien niet is het winkeltje sluiten!Eindelijk!

 9. Bart

  Aan Jeroen ligt het niet, want hij is nog steeds steengoed. Ik denk dat het hem meer zit in dat mensen serieuze gesprekken op de late avond beu zijn (wat ik overigens niet heb). Mensen willen niet veel nadenken en ontspanning.

 10. robb

  Jeroen was heel goed en wist de minister iets te laten zeggen waar hij zijn excuus voor heeft aangeboden,dat is live tv van grote klasse.

 11. NA

  Ik vond Jeroen anders een slecht interview houden. Waarom is hij goed? Omdat hij er serieus bij blijft kijken? Timmermans is gelukkig van het kaliber waar hij niet omheen kan.

 12. DJ Mark van Dale

  Mediacourant stop met die rare anti-Pauw berichtgeving. De programma’s zijn niet met elkaar te vergelijken. Het is gewoon Life & Cooking met Nieuwsuur vergelijken. Kansloos. Dit hebben jullie niet nodig.

 13. Ano Nieme

  Enkele uitspraken uit de show van Pauw zijn nu nieuws. De pulp uit de show van Tan heeft nooit meer iemand het over. Ene oor in andere oor uit show is dat.

 14. Kijker

  De meerderheid van het land kijkt geen enkele van de talkshows en volgens mij mis je er weinig aan ook.

 15. hattrickmaster5

  Ik weet niet wat het probleem is. Maar het heeft nu al 3 dagen rond de 600.000 gescoord . Het gaat beter! Maar stop met het vergelijken van de programma’s zijn twee verschillende programma’s. Een luchtige (RTL LN) en een wat zwaardere programma (Pauw!) je vergelijk toch ook niet Hart van Nederland met het RTL Nieuws of NOS Journaal?

 16. Eduard

  We hebben het gehad met praatprogramma’s waar je een uur naar kijkt en luistert en niks wijzer bent geworden. Ik vind Tan gezelliger en dan gaat het niet meer echt om de leugens van de politiek maar of ik nog eens kon lachen. Het zal me echt nog worst wezen wat de politiek te melden heeft, ze doen toch alles wat ze zelf willen. Democratie is een mooi woord maar geld alleen 1 keer op de 4 jaar als we weer in hun leugens getrapt zijn.

 17. peter1

  Zelfs de Teletubben zouden nog scoren bij Twan . ligt gewoon aan de kijker
  die op de automatische schietstoel zit , en dat moet veranderen!

 18. kritische kijker

  Ach wat maakt het uit, de laagopgeleide Nederlander kan het allemaal niet volgen. Deze groep is nu eenmaal groter als de hoogopgeleide. Laat de laagopgeleide zich laven aan een simpel rotzooi programma als dat van RTL bruinwerker Tan. Iedereen gelukkig.

  Een feestje dat de PO bestaat Laat de CO met al haar domme zenders die paar mio laagopgeleide met al haar bagger bestoken. Afgestompheid vraagt niet om kwaliteit maar wordt makkelijk gevoed door Mollusconi en Erland en al die andere gebakken lucht personages. Zakken vullen via de slecht functionerende grijze cellen is een trucje van de Mollusconi’s, Murdochs en Berlusconi’s die hen geen windeieren hebben gelegd. Triest maar waar.

 19. Sjaak

  Die Timmermans is zo overrated.
  Genante man en een groot egotripper.

 20. koekoek

  dat de kijkcijfers zo zijn komt ook om dat er mensen inslaap gevallen zijn daarom staat hun tv nog aan

  het is slaap tv

 21. anouk

  @sjaak; Frans is top. Wees liever trots dat we zo iemand in huis hebben….

 22. Robert

  Ik vond Jeroen Pauw een heel slecht interview afnemen. Het is puur aan zijn zuigende manier van interviewen te danken dat hij de uitspraak van het mondkapje ontlokte bij Timmermans. Jeroen Pauw zou in plaats van Timmersmans zijn excuses moeten aanbieden. Sterker nog de gehele Nederlandse pers zou de nabestaanden hun excuses moeten aanbieden. Ze hadden geen aandacht moeten besteden aan de ‘slip of the tong’ van Timmermans.

 23. Gerdien

  Ja, Pauw zat te zuigen maar Timmermans had zich niet moeten laten provoceren en zeggen dat hij toen zei wat heel veel mensen, nabestaanden én buitenstaanders, dachten. Tuurlijk was die speech puur speculatie (en het had van mij qua sentiment wel een stukje minder gemogen) maar dat geldt net zo goed voor het officiële rapport waarin stond dat de passagiers van MH17 niets zouden hebben gemerkt. We zullen het nooit zeker weten.

 24. jenne

  Voor mij is dit ongelovelijk genant, al die verkondigde leugens, manipulatisch, over de rug van +/- 280 vermoorde medelandgenoten heen.
  Deze geweldige misplaatste figuur Timmermans, heeft leugens en valse insinuaties verkondigd tegen over alle toehoorders, hij hoeft zich hier niet voor te verantwoorden, en waarom dan wel, om dat hij er niets toe doet, dit hele theater is een farce, rij zwarte cadilacs met lijkkisten er in, applaus van het publiek, kon wel janken, zo iets zinloos theatraals, maar goed we weten er alles van door middel van de alternatieve sites, en het rapport komt volgend jaar, klan hij weer een traan wegpinken bij zijn volgende rede, god wat zijn we eigenlijk onmachtig en daar bij heel klein, zou zeggen nietig.

 25. kijker

  @jenne
  Leer alstublieft eerst even Nederlands.

 26. jenne

  kijker, sorry als het je stoord ben al heel lang weg uit Nederland, 40 jaar Frankrijk eist zijn tol, maar de inhoud is uiteindelijk waar het omgaat, groet !

 27. dunc

  kapsones altijd die mensen die in t buitenland gaan wonen en dan opeens geen Nederlands meer kunnen spreken pfffff interessant doen

 28. dunc

  Zo betrokken is die Timmermans met de nabestaande nou, hij houd gewoon informatie voor de nabestaanden achter. en met die uitspraak laat hij maar weer blijken wat een egoïst t is die hele ramp is is alleen maar de Timmermans show gebleken . 1 poppenkast speelt die man. Ow t is zooo een gevoelige man .En wij stonken er nog allemaal in ook. Gelukkig komt de waarheid altijd boven . Een oplichter is t. over de rug van al die doden zijn imago oppoetsen nep. krokodillen tranen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.