Lucille woest om boete in mediastad Hilversum

Lucille Werner is laaiend over een boete die ze heeft gehad in Hilversum. Dat heeft de presentatrice laten weten op Radio 538. Werner heeft al sinds jaar en dag een gehandicaptenparkeerkaart en maakte daar ook vorige week gebruik van. “Ik stond voor het stadskantoor in Hilversum geparkeerd, omdat ik de hele dag aan het monteren was. Toen kreeg ik een boete van 370 euro. Ik moest echt met mijn ogen knipperen. Terwijl mijn kaart gewoon heel zichtbaar op het dashboard lag.

Uiteindelijk bleek dat haar parkeerkaart net drie weken verlopen was. “Dat moet je eens in de vijf jaar vernieuwen, maar ik schrijf mijn agenda niet vijf jaar vooruit. Als je in Den Haag woont, krijg je wél een herinneringsbrief. In mijn gemeente krijg je dat niet. Het is toch te belachelijk voor woorden?

Officieel mocht Werner dus niet op een gehandicaptenparkeerplaats staan. “Oké, ik ben op dat moment fout, want het is mijn eigen verantwoordelijkheid dat ik die kaart had moeten verlengen. Maar ik vind het werkelijk in geen verhouding staan met bijvoorbeeld door rood rijden.

Werner heeft alle boetebedragen nagezocht. “Een boete voor door rood rijden is 230 euro. Een boete voor over een spoorwegovergang rijden, terwijl de lichten knipperen – levensgevaarlijk zou je zeggen – ook 230 euro. Als jij met een slok achter het stuur zit, begint de boete bij 350 euro, dus wat ik heb gedaan is ernstiger? Terwijl ik alleen een kaart heb die is verlopen.

De verhoudingen zijn volgens Werner zoek. “Het gaat niet eens zo zeer om mij, maar weet je waar ik me écht woest om maak? Er zijn zo veel mensen die een handicap hebben, het in de portemonnee al moeilijk genoeg hebben en hier even niet aan denken. Als je dan 370 euro verder bent, vind ik dat te schandalig voor woorden.

Ik wacht heel netjes tot ik die bekeuring binnenkrijg en dan ga ik me toch een stampij lopen maken. Niet omdat het mijn geld is, maar het gaat me om het principe.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen