Jort vindt tv-show vriendin Lauren niets voor NPO

Jort Kelder vindt dat de AvroTros-show Fort Boyard van zijn liefdespartner Lauren Verster niet bij de Publieke Omroep thuishoort. Dat vertelt de AvroTros-presentator vandaag in het AD. Volgens Kelder zou Fort Boyard niet van belastinggeld gemaakt moet worden. “Wie is de Mol? vind ik schitterend gemaakt, maar is het een overheidstaak? Net als Fort Boyard. Ik weet dat ‘Lau’ het presenteert, maar zij hoeft toch helemaal niet met wat BN’ers in een fort te gaan zitten joh?! Totale onzin.

Overigens komt Verster binnenkort met een programma wat volgens Kelder wél typisch NPO is. “Ze gaat een reportageserie maken, Lauren!, die tof is en toch publiek.”

Paul de Leeuw met Ranking the Stars, waar ik enkele keren voor werd gevraagd, is dat niet: een beetje ginnegappen met bekende mensen.

Zijn eigen Hoe Heurt Het Eigenlijk? heeft een opvoedkundige taak, aldus Kelder. Toch vliegt hij in het mede door hem geproduceerde programma ook van belastinggeld naar luxe oorden als Dubai. “Ik ben niet zielig. Maar mijn salaris is een keurig 5-cijferig bedrag.

Wij maken dit programma overigens al jaren met verlies. Ík wil naar Dubai.”

Vanavond begint een nieuw seizoen van Hoe Heurt Het Eigenlijk. De uitzending begint om 21.30 uur op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen