Chantal Janzen wilde niet Filemon Wesselink nadoen

Chantal Janzen wilde voorkomen dat haar nieuwe interviewprogramma te veel zou lijken op het programma De Week van Filemon van Filemon Wesselink. Dat heeft de RTL 4-presentatrice laten weten op Radio 538. Janzen is sinds donderdag te zien met Chantal Blijft Slapen. “John de Mol bedacht dat ik 24 uur met iemand zou meelopen, maar ik dacht: er moet iets extra bij, want Filemon doet dat al hartstikke goed en die loopt zelfs een paar dagen mee, wat hebben wij nog toe te voegen?” 

Daardoor kwam het slaapelement er bij. “Toen dacht ik: ik zou wel graag willen weten waar iemand slaapt en hoe en wat ‘ie doet als het cameralampje uit gaat.”

Dat geeft een meerwaarde, vindt Janzen. “Ik heb Angela Groothuizen met een nachtcameraatje gefilmd toen ze sliep. Toen draaide ze zich om en schrok ik me helemaal de pleuris. Dat soort dingen doe ik dan. Dat is de meerwaarde.”

Hoe dichtbij je ook komt, het blijven wel BN’ers, heeft Janzen gemerkt. “Het zijn bekende Nederlanders. Die zijn gewiekst genoeg. Niemand valt ineens uit zijn rol. Maar als je 24 uur met iemand meeloopt, denk je wel: je bent rustiger of geestiger dan ik dacht.”

Chantal Blijft Slapen begon donderdag met 1,5 miljoen kijkers. Daarmee was het programma de winnaar op prime time.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen