WNF heeft gemengde gevoelens over RTL 5-docu

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft gemengde gevoelens over een aflevering van de nieuwe RTL 5-reeks 5Extreem van Ewout Genemans. Dat meldt de organisatie aan het ANP. In een van de afleveringen volgt Genemans een Nederlander die in Zuid-Afrika voor geld op olifanten jaagt. “Het is een hobby die wij onder alle omstandigheden verwerpelijk vinden“, aldus een zegsvrouw. “Maar in een aantal landen is trofeejacht gereguleerd volgens internationale regels.” 

Het WNF wilde niet meewerken aan het tv-programma. “Aan dit emotionele dossier zitten heel veel haken en ogen. En wij weten niet of dit programma de juiste plek is om die belangrijke nuances uit te leggen.”

Het International Fund for Animal Welfare keurt de jacht ook af, maar werkte wel mee. “Het is op zijn zachtst gezegd een verkeerd signaal dat de overheid het toestaat dit soort trofeeën mee terug te nemen naar Nederland.”

Volgens Genemans wil hij met de uitzending aan de kaak stellen dat de Nederlandse overheid meer kan doen tegen de olifantenjacht. “We keuren het af en we willen in het programma ook duidelijk aan de kaak stellen.

De uitzending van 5Extreem over olifantenjacht is begin oktober te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen