Vooral Irene Moors wilde stoppen met Life 4 You

Vooral Irene Moors had de wens om na dit seizoen te stoppen met Carlo & Irene: Life 4 You. Dat vertelde de presentatrice zondag in de seizoensopener op RTL 4. Moors en Carlo Boszhard lichtten in de show hun besluit toe. “Er gaat een heel lang proces aan vooraf. We denken al heel lang: wanneer is een programma op zijn hoogtepunt, wanneer heb je alles eruit gehaald wat erin zat, wanneer kan het niet meer leuker worden? Dan komt dit jubileumjaar en is besloten dat dit het hoogtepunt is.

Het was volgens collega Boszhard niet makkelijk. “Jij belde mij soms emotioneel op en zei: ‘Moeten we nou wel doorgaan met het programma? Hebben we het hoogtepunt niet gehad?’

Boszhard stond er iets anders in. “Het is voor ons alle twee anders geweest. Jij hebt echt iets van: ‘Dit is het punt.’ Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel had, maar als je dan in de auto rijdt en die vijftien jaar gaan voorbij, dan denk ik: je moet niet voor granted nemen dat je samen een programma mag doen.

De samenwerking is volgens Boszhard ‘nogal bijzonder’. “Ik had nogal zoiets van: stel dat ik niet meer met jou aan een tafel zou mogen zitten, wat zo maar eens kan gebeuren omdat je niet weet hoe tv gaat, dan zou ik je vreselijk missen.”

Daar gelooft Moors niet in, vertelde ze. “Ik ben ervan overtuigd dat wij absoluut wel weer ergens met elkaar aan een tafel gaan zitten, maar ik ben er ook van overtuigd dat je soms een stap moet durven zetten om ruimte te maken voor iets nieuws wat je dan weer kunt creëeren.

Daarnaast vindt Moors het ook prettig dat ze voortaan vrij is op zondag. “Dat is niet de belangrijkste reden, maar het is wel leuk om dat weer te kunnen. Zo lang mijn kinderen nog thuis zijn, dat is nog een jaar of vijf, zes, wil ik nog eens meemaken hoe een weekend met een zondag is.”

Ik heb bijna 26 jaar in het weekend gewerkt. Het lijkt me leuk om dan toch nog die bijzondere jaren in het weekend mee te maken. Ik wil niet meer hele seizoenen er niet meer zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen