‘RTL 7 moet derde zender van Nederland worden’

Foto: RTL

Het is de ambitie om van RTL 7 de derde zender van Nederland te maken, na NPO 1 en RTL 4. Dat stelt Jasper van Doesselaar van mediabureau Universal Media in het AD. Door het vertrek van RTL Z naar een eigen kanaal heeft RTL 7 straks 24 uur te vullen. “Dat kan met het Champions League-voetbal zijn. Als ze dat, zoals verwacht, binnenhalen, kan RTL 7 gestaag verder groeien. Het schijnt de ambitie te zijn om naast NPO 1 en RTL 4 de derde zender van Nederland te worden“, zo vertelt hij.

Een eigen kanaal voor RTL Z zal geen goudmijn opleveren, verwacht Van Doesselaar. “Daar moet meer achter zitten“, aldus de tv-deskundige, die niet uitsluit dat RTL 7 overdag gokprogramma’s gaat uitzenden.

De huidige regering wil gokken volgend jaar deels toestaan. “Er zullen eerst veel herhalingen en series te zien zijn. Maar zodra het kan, is mannenzender RTL7 daar natuurlijk zeer geschikt voor“, zegt collega Ruud de Langen van mediabureau Mindshare.

RTL Z zendt momenteel elke dag uit tot zes uur ’s avonds op RTL 7. In 2015 krijgt het financieel-economische nieuwsprogramma een eigen zender.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen