‘Redactie Pauw vreest voor tv-exit’

De redactie van Jeroen Pauw vreest voor een vroegtijdig einde van zijn talkshow Pauw. Dat stelt AD-recensent Angela de Jong in Avrobode. NPO 1 vindt de kijkcijfers van Pauw tot op heden te laag. “Ik weet uit betrouwbare bron dat ze hem knijpen op de redactie. Knevel & Van den Brink is van de buis gehaald, omdat ze de half miljoen niet haalden. Als Pauw niet beter gaat scoren en NPO-baas Frans Klein consequent is, betwijfel ik of hij het volgende seizoen haalt“, zegt De Jong.

Overigens denkt De Jong dat Pauw zélf ook niet verder wil als de kijkcijfers zo blijven. “Ik denk ook dat Pauw dan zelf niet verder wil. Dat is zijn eer te na.”

Pauw zou zich volgens haar beter moeten onderscheiden van Humberto Tan. “De beste manier waarop Pauw zich van Tan kan onderscheiden, is door te doen waar hij goed in is: serieuze, diepgaande interviews over het nieuws van de dag.”

In Vijf Jaar Later, waarin hij één-op-één-gesprekken voert, vindt De Jong hem het sterkst. “Misschien moet hij kiezen voor hooguit twee of drie gasten aan tafel.”

Ook een duopresentatie met Eva Jinek lijkt haar wel wat. “Dat lijkt mij enorm spannend. Ik zou in ieder geval gaan kijken, al was het maar om de wisselwerking tussen die twee te zien. En ik denk met mij veel mensen.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen