Musical Awards Gala in 2015 terug op televisie

Na drie jaar keert het Musical Awards Gala terug op televisie. De AvroTros brengt het tv-gala in januari 2015 op de buis met Frits Sissing aan het roer. Dat heeft de omroep laten weten. Het Musical Awards Gala verhuisde in 2011 van de AVRO naar RTL 4, waar de show volgens critici verpest werd door Carlo Boszhard en Irene Moors. “Ik ben er bijzonder trots op dat het Musical Awards Gala terugkeert bij AvroTros, waar het wat mij betreft thuis hoort“, laat Sissing weten in een reactie.

Sissing vindt dat het gala een groot podium verdient. “Musical is in Nederland uitgegroeid tot een volwassen vakgebied waar jaarlijks miljoenen mensen van genieten. De Musical Awards zijn een waardering en erkenning voor alle musicalartiesten. Met deze show gaan we een bijzondere televisieavond tegemoet.

Patricia Kok van de Stichting Musical Awards is verheugd. “Vanuit Stichting Musical Awards zijn wij ontzettend blij dat het gala weer op de televisie te zien is. De hernieuwde samenwerking met AvroTros voelt voor ons als een vertrouwd warm bad“, zegt ze.

De uitzending op NPO 1 maakt de Musical Awards toegankelijk voor een groot publiek en daar zijn wij bijzonder trots op.”

De Musical Awards werden in 2000 voor het eerst uitgereikt. De AVRO zond de registratie van het glamour-event zes keer eerder uit, van 2005 tot en met 2010.

Na de dramatische uitzending in 2011 op RTL 4, zegde onder meer Albert Verlinde zijn medewerking op.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen