Fatima twijfelt niet aan acteerprestaties

Foto: AVRO

Fatima Moreira de Melo is niet bang voor de reacties die haar acteerklus in de RTL 5-serie Bluf uitlokt. Dat vertelt de oud-hockeyster in Mikro Gids. Enkele jaren geleden werd De Melo behoorlijk afgestraft toen ze zong op het Televizier-gala en nu gaat ze ook nog acteren. “Het is heel Nederlands om meteen te vragen: kun je dat wel? Omdat ik goed met een hockeystick over het veld kon rennen, zegt toch niet dat ik niets anders kan? Er wordt altijd twijfel gezaaid als je boven het maaiveld uitsteekt.”

Dat vindt ze zonde. “Het zorgt ervoor dat we een cultuur creëren waarin we bang zijn om fouten te maken. En als ik iets heb geleerd als sporter, is dat je nooit bezig moet zijn met de angst om fouten te maken.”

De Melo is leergierig. “Ik doe dingen naar mijn beste kunnen. Op de set van Bluf heb ik Achmed Akkabi, die Philip speelt, al na de eerste scène om tips gevraagd.

Ik ben heel leergierig en sta open voor kritiek. Het mooiste compliment kreeg ik van medeacteur Géza Weisz: ‘Ik heb nog geen één keer gemerkt dat jij geen actrice bent, zei hij.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen