Ewout Genemans begrijpt commotie over 5Extreem

Ewout Genemans heeft er begrip voor dat er een petitie gestart is tegen een aflevering van zijn nieuwe tv-programma 5Extreem. Dat heeft hij laten weten op 100%NL. Genemans volgt in 5Extreem een olifantenjager. “Ik begrijp echt heel goed dat mensen daar van schrikken. Ik schrok zelf ook van dit onderwerp toen we het gingen doen. Maar ik denk juist dat het heel goed is dat er aandacht aan besteed wordt, omdat het natuurlijk vreselijk is en heel veel mensen dat eigenlijk niet weten.

Het gaat om een plezierjacht op olifanten. “Het is heel bizar. Je ziet die foto’s ook op Facebook verschijnen. Dat stellen wij in dit programma aan de kaak. Heel veel mensen weten het niet en daarom willen wij dit graag laten zien in het programma.”

Genemans denkt dat de focus van de petitie verlegd moet worden. “Ik denk dat de petitie meer tegen het jagen zou moeten zijn, dan tegen het laten zien. Want door het laten zien kun je er iets tegen doen.”

De tv-maker benadrukt dat olifantenjagen absoluut niet verheerlijk wordt in zijn verslag. “We laten het journalistiek zien, maar ik neem in het begin wel duidelijk stelling. Ik zeg: ‘Ik begrijp niet waarom je voor de lol zo’n dier neerschiet.’ Wel laten we die meneer in zijn waarde.

De aflevering wordt in oktober uitgezonden op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen