Evert Santegoeds: ‘Peter Jan Rens op zoek naar geld’

Evert Santegoeds vindt het absurd dat Peter Jan Rens 100.000 euro van hem eist. Dat heeft hij laten weten op Radio 538. Santegoeds beweerde in zijn weekblad Privé dat Rens’ vriendin weer zwanger is, maar is dat niet en daarom wil Rens geld. “Een ton is in Nederland nog nooit betaald. Ik zou wel willen weten wie die advocaat is, want die kan dat toch niet beweren. Maar ik kan me voorstellen dat hij op zoek is naar geld, want het gaat niet echt lekker met Peter Jan“, zo vertelt hij.

De hoogste schadevergoeding die Santegoeds ooit betaald heeft is 25.000 euro. “Dat was iets met foto’s van het koninklijk huis. In het algemeen zijn er in Nederland nog niet zulke hoge schadevergoedingen, zodat je niet van die Amerikaanse toestanden krijgt, waarbij je voor een haar in een hamburger drie miljoen aan psychische schade meekrijgt.”

Volgens Santegoeds komt zijn verhaal over de vermeende zwangerschap van Rens’ vriendin bij haar zelf vandaan. “Peter Jan Rens is woedend over een bewering die zijn eigen vrouw deed op het kampeerterrein waar zij woont.”

Ze vertelde tegen vier mensen dat ze zwanger is en dat kwam bij ons terecht, want wij weten alles wat daar gebeurt. Dat kwam in de krant terecht, maar dat bleek niet zou te zijn. Toen reageerde hij heel laconiek: ‘Was het maar waar, want ik wil liever vandaag dan morgen dat ze zwanger is.’ Dus waar de schade in zit, weet ik niet.”

Zin in een zaak heeft Santegoeds niet. “Het is altijd gezeur. Zeker als zo’n advocaat op publiciteit uit is, kan dat heel veel tijd in beslag nemen. Maar meer ook niet denk ik.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen