‘Eva Jinek is zwaar overschat’

Eva Jinek is zwaar overschat. Dat stelt Ton Lankreijer, voormalig eindredacteur van onder meer RTL Nieuws, in Veronica Magazine. Hij is niet onder de indruk. “Eva Jinek is journalistiek erg overschat. Kijk naar hoe zij zich presenteert. Ze is enorm van de glamour, van de bladen. Ze doet overal interviews, laat zich omkleden voor modereportages… dat moet je niet doen als je serieuze journalistiek bedrijft. Dan moet je je niet als een beroemde voetballer gedragen, maar gewoon je werk goed doet.”

Jinek is een typisch voorbeeld van de huidige tv-generatie, vindt Lankreijer. “Er is een compleet nieuwe generatie presentatoren op televisie, ook bij nieuws en actualiteiten, waarbij het criterium jong is.

Het gaat om uitstraling, om hoe leuk iemand eruitziet, maar gaat voorbij aan ervaring. Journalistiek is een vak, dat moet je leren. Je moet eerst met je poten in het bluswater staan.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen