Arijan van Bavel heeft genoeg van Adje

Arijan van Bavel heeft niet meer de drang om in de huid te kruipen van Adje, het typetje dat hij jarenlang speelde in tv-shows van Paul de Leeuw. Dat vertelt de komediant in weekblad Party. Van Bavel heeft er genoeg van. “Ik heb niet korter dan zes jaar een hoop gekkigheid mogen meemaken als Adje. Het is ooit begonnen als een grote grap. De eerste keren dat ik op televisie kwam, was mijn act voor velen iets ongrijpbaars, maar toch werd het door het publiek omarmd“, zo vertelt hij.

Dat zal het publiek nu niet meer doen, denkt hij. “Ik kan nu nóóit meer zo’n geintje uithalen als ik deed met Adje. Het zal niet lukken, want iedereen zal zich meteen afvragen of het nep of echt is. Ik speel het vooralsnog niet meer, maar ik weet ook dat je ‘zeg nooit nooit’ moet zeggen.”

Er is wel vraag naar. “In mijn vriendenkring wordt wel eens gevraagd of ik als Adje een evenement zou willen opluisteren. Ik heb dat een jaar geleden voor het laatst gedaan.”

Toen ik weer in die oranje blouse liep, vond ik echter dat ik moest stoppen en voorlopig probeer ik me daar dan ook aan te houden.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen