Stekker uit Knevel & Van den Brink

Andries Knevel en Tijs van den Brink worden van de buis gehaald. Hun talkshow Knevel & Van den Brink houdt op te staan. Dat zegt directeur televisie Frans Klein van de NPO vandaag in De Telegraaf. Hoewel de heren door willen, wil Klein vernieuwen. “Hun programma houdt in deze vorm op te bestaan. De EO mag wel een nieuw voorstel indienen. En we gaan niet de concurrentie aan met Humberto Tan; bij ons blijft de focus dat tijdstip op de journalistiek liggen.

Vorige week werd al bekend dat Knevel & Van den Brink niet langer in de winter mag uitzenden. Voortaan zal Eva Jinek te zien zijn als Jeroen Pauw met winterstop is.

Knevel & Van den Brink is niet het enige programma dat sneuvelt. “We stoppen bijvoorbeeld met Vermist , Lingo en De Rekenkamer en er komen minder afleveringen van Memories. Daarvoor in de plaats komen nieuwe dingen. Wij willen op NPO 1 elke maand twee nieuwe titels lanceren.

De focus ligt op jongeren. “De ouderen bedienen we prima, maar als je de nieuwe generaties niet aan je kan binden, verlies je de toekomst. Vandaar dat we nog duidelijkere keuzes gaan maken voor de doelgroep 20-34 jaar.

Knevel en Van den Brink zeiden recent nog ervan uit te gaan dat ze wel in de zomer mogen uitzenden, maar vanavond is hun laatste aflevering. Om 23.00 uur op NPO 1.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen