Stacey Rookhuizen onderschatte impact X Factor

Foto: Mike van den Toorn

Stacey Rookhuizen had niet verwacht dat haar rol als jurylid in X Factor zo veel impact zou hebben op haar leven. Dat vertelt ze dit weekend in De Telegraaf. Rookhuizen was jurylid in het tweede, derde en vierde seizoen, van 2009 tot en met 2011. “Daar heb ik dat imago van bitch opgedaan. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en werd zo in het diepe gegooid. Ik ben eerlijk, direct en naïef in die dingen. Als jurylid moet je soms keihard zijn. Sommigen kandidaten vragen daar gewoon om.

Kijkers verwarren dat met harde tante, aldus Rookhuizen. “Maar ik geef gewoon mijn mening. Daar ben ik voor gevraagd. Ik had geen idee dat er drie miljoen mensen keken die allemaal hun eigen jurylid zijn. De ene helft vond me leuk, de andere helft vond me een kreng.”

Wakker lag ze er niet van. “Ik heb me nooit wat aangetrokken van wat mensen zeggen. Ik denk dat ik drie keer als jurylid ben gevraagd omdat ik onvoorspelbaar en origineel ben.

Inmiddels is Rookhuizen geen succesvol tv-gezicht meer. “Op tv zijn is trouwens niet zaligmakend, hoor. Het is eigenlijk een heel vluchtig wereldje. Als je, zoals ik nu, een tijdje niet op het scherm bent, ben je zo vergeten. Prima, maar in mijn tijd bij X Factor was dat wel anders.

Sinds een aantal maanden zit ze in de denktank van John de Mol. “Hardwerkende mensen inspireren me. Ik hou ervan om betrokken te zijn bij het creatieve proces om nieuwe tv-ideeën te bedenken.”

Ik leer elke dag. Kaatsen, brainstormen, hard werken: daar hou ik van.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen